Районът ни

Обща информация

По Западното крайбрежие на Кавала, на 55 км. от центъра на града и на 100 км. от центъра на Солун, е разположена Община Орфани, представляваща Капудистрийско обединяване на 7 села: Офринио, Орфани, Подохорио, Кокинохорио, Акропотамо, Галипсо и Каряни.
 
Фактът, че географското разположение на Общината ни е такова, че позволява на жителите на Община Солун, Серес, Драма и Кавала достъп до района ни за по-малко от един час, както и да се наслаждават на красотата му, е един допълнителен стимул за развитието на района, в следствие на което общината ни отбелязва скоростно развитие, привличайки не само жители от близките райони, но и туристи от всички краища на света.
 
Със сигурност районът е транспортен възел за по-широкия географски район, но и пряк изход на балканските страни (България – Румъния – Македония – Сърбия – Русия и т.н.) към Средиземно Море и чудно красивите брегове на залива на Орфани.
 
Безкрайните девствени плажни ивици, съчетаването на планина и море, историческите местности, безбройните села, особено подходящи за близки и далечни екскурзии, превръщат този район в уникано място за почивка.
 
 


View Larger Map